About me / Om mig

In English on the bottom of this page (not completed yet, as in October 2012 – check back later for an English version)

 

I slutet av 2006 startade jag en blogg som fick namnet utvandrare2000talet. Den kom till för att vi just då stod i full färd med att ta vårt pick och pack och flytta från Stockholm till amerikanska nordvästkusten. Under våra första åren i USA skrev jag på utvandrare-bloggen, men den är numera rensad och rätt barskrapad. Men för en längre presentation och mer detaljer kring hur det kom sig att vi flyttade hit och hur de första åren varit – gå in på utvandrare2000talet.wordpress.com och läs under “om mig”.

Helt kortfattat så är jag Anne, född nån gång på 70-talet. Uppväxt och med rötterna på Åland men har hela mitt vuxna liv levt i Sverige (främst Stockholmsområdet). Känner mig numera som en salig blandning av ålänning, svensk, nordbo, europé, amerikan…. Jag är gift med svenska Martin. Det var pga Martins jobb och karriärsmöjligheter vi valde att flytta och pröva lyckan västerut. Numera har vi även bildat familj.

När jag skriver detta är det oktober 2012 och det är snart dags för oss att fira hela 6 år i landet. Det känns både som igår och som en hel evighet bort sen vi flyttade.
Vi har fått en dotter i det nya landet (född 2011). En äkta, infödd amerikan. Hur ska hennes rötter bli, var kommer hon känna sig hemma, identifiera sig med osv. En helt ny utmaning, att anta rollen som föräldrar till ett barn men även den nya utmaningen göra det i ett annat land, tvåspråkighet med mera. Spännande, ack så spännande! Med en dotter här har vi börjat få helt andra rötter själva, det är fortfarande i sin linda men med ett barn här har mycket förändrats. Kommer antagligen fortsätta så, ju äldre hon blir.

Fortfarande känns det som vi blir kvar här så länge vi trivs, mår bra och har det bra. Tills vi “är klara”, vad nu det sen kan betyda.

Många pusselbitar har fallit på plats, många återstår att sjunka ner lite djupare, lite hårdare. Vår vardag är här, vårt hem, vår familj, vårt liv. Jag kallar detta hemma. Men det finns också ett annat hemma, förstås, där rötter och släkt (samt ack så goda och viktiga vänner) finns.

Vi är förvisso fortfarande utvandrare och kommer väl så alltid betraktas men åren har gått och jag känner vi faktiskt äntrat en annan fas, jag tror vi blivit nybyggare nu och kanske har vi i och med vi bildat familj här samt att åren vi bott och levt här hunnit bli rätt många nu – allt detta har bidragit till att vi inte längre bara känner oss som yrvakna, rena utvandrare utan äve nåt mer…Kanske får vi se oss som nybyggare. Mycket har hänt, mycket har förändrats.

Den här bloggen handlar om stort och smått, ditt och datt. En nybyggares tankar a´la 2000-talet.

 

Advertisements
7 Comments

7 thoughts on “About me / Om mig

 1. Jag är så glad att du har börjat blogga igen!! Det känns som vi tappade kontakten någongång där förra året, när barnen föddes och det varken blev bloggat eller emailat så ofta. Hoppas att vi återknyter kontakten nu, för Anne, du är en kär vän trots att vi aldrig träffats IRL. Stor kram, jag ser framemot att läsa din nya blogg nu

 2. Petchie, tack för dina rader! Dito! Precis, det blev ett år med så mycket annat. Som du säger, barn som föddes, inget (eller sparsmakat) bloggande och även jobb för din del. Jag tycker det första året med barn bara rusade förbi samtidigt som det var en omställning och svårt hinna med allt (orka med) som man var van vid. Säkert ännu mer så för dig som jobbat också. Jag vet fortfarande inte hur man löser det omtalade livspusslet och hur man ska göra så man känner man räcker till med allting. Hur som heslst.Så känner jag också, trots gles kontakt det senaste året så räknar jag dig som en vän och tänker på dig och er titt som tätt.

 3. Hej,
  Är ny läsare av din blogg, vart tipsad 🙂 Jättekul att läsa om din flytt till USA och livet “over there”.

 4. Hej Madeleine, tack för dina rader och kul att du hittat hit! Gick som hastigast (får kika mer senare:)) in på din blogg och läste lite om din historia. Spännande!

 5. Mimmi

  Jag håller med Petchie! Tack för att du vill blogga igen och har hittat förnyad lust och infallsvinkel på det du delar med dig av. Det var kanske skönt med en paus?

  Vi har inte heller träffats IRL, och ändå är du väldigt speciell för mig! Jag gillar dig helt enkelt, hahaha.
  Kramar Mimmi

 6. Välkommen tillbaka!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: