Black Friday shopping

Vår Black Friday shopping, ja hur gick den?

Någorlunda kortfattat kan jag berätta köerna till Target var hiskeliga, kravallstaket (såna där man kan se när man går på konserter) var uppställda. Allting var dock väldigt organiserat och gick faktiskt lugnt till. Alla var angelägna om att komma in då de skulle öppna men inte så att folk tryckte och sprang över varann. Den amerikanska kö-kulturen är nog rätt lik den nordeuropeiska. Hur som helst, inne i affären var det kaos och fullt med folk. Under Black Friday är oftast affärerna omorganiserade, på Target t.ex. så var all elektronik på avdelningen där det normalt finns damkläder. För att nämna ett exempel. Dessutom är affärerna proppfulla med saker så de annars breda amerikanska gångarna man hittar mellan hyllorna fiinns inte på Black Friday vilket gör det trångt. Pangerbjudandet på 119 dollar för en 40 tums tv var så klart borta då vi kom in. Och vi kom in direkt efter att de öppnat, men vi stod inte bland de första 10 eller ditåt i kön. Dessa vrålerbjudanden var prylar som inte ens stod framme i affären utan de som stod först i kön och kom in först fick helt enkelt kuponger/lotter för de sk doorbuster deals som fanns. Vi stannade kvar i affären ett bra tag ändå, bortåt en timme stod vi där och velade vad vi skulle göra, kikade runt lite. Bestämde oss för en annan tv som förvisso hade en bra deal men inte alls i likhet med det där supererbjudandet. Men vi behövde en tv och tja, det här duger tänkte vi och lastade in ett paket i vagnen (förresten, en tv idag väger ju INGENTING, för bara några år sedan vägde de ju multum, även de platta tv-apparaterna). Vi börjar krångla oss mot kassan. Stella var på dåligt humör och redo lämna hetsen och stressen, jag med. Men när vi tråcklat oss mellan alla saker, folk och genom kaoset, nästan vid kassan så säger M att han vill gå tillbaka för att en sista gång kolla att det här faktiskt blev ett bra val. Suuuuck, säger och tänker jag. Måste du? Vi har ju redan vänt och vridit på det här flera gånger. Men han är påstridig, han vill gå tillbaka. Inte en chans att jag och Stella tänker navigera tillbaka med kundvagnen i all trängsel så vi försöker hitta en liten yta att stå på utan att blockera eller knuffas in i förbipasserande folk.

En kort stund senare kommer han tillbaka, glad i hågen och med en lapp i handen. Det visade sig att när han stod där och funderade, kikade på skyltarna så kom en kvinna fram och frågade om han ville ta hennes kupong för supererbjudandet de hade på tv och som hon fått som första kund in i affären. Hon hade ångrat sig och behövde den inte längre. M fattade först inte vad som hände, han trodde någon försökt kränga på honom nåt så det tog några sekunder innan poletten trillade ner. Under den korta tiden hade hyenorna runt omkring M och den här kvinnan fått upp vittringen, hört vad det handlat om och folk började ropa saker i stil med “ge till mig! Jag vill ha”. Kvinnan hade sagt: “jag frågade den här mannen först”, varpå M äntligen får ur sig “oh tack, jag vill jättegärna ha lotten”. Så en 40 tums tv för 119 dollar eller 96 euro eller 900 kr var vår. Med lotten i näven gick vi sedan till en specialdisk, där bara folk med de här eftertraktade lotterna kunde hämta ut sina saker. Som jag sa till M, kanske du har lite bra karma, kanske gjort nåt bra på sistone….

Intressant fenomen det här annars, jag kommer nog inte gå ut och Black Friday shoppa igen. Det är rätt drygt och man ska ju ha en fruktansvärd tur att faktiskt komma åt de där erbjudanden som gör det värt. Inget jag räknar med vi ska ha nästa år…

 

 

Advertisements
Categories: Vardagsliv 2014 | 5 Comments

Post navigation

5 thoughts on “Black Friday shopping

 1. Wow, vilken super tur ni hade alltså! Helt otroligt. It was meant to be känns det som. Inte illa att få en ny fin tv för detta superpris. Plötsligt så var det trots omaket och folkmassorna värt det hela. Men jag förstår dig till fullo att detta med Black Friday kanske inte är något du kommer att göra om igen nästa år. De där supererbjudandena är lockbeten för att få så mycket folk till affären som möjligt och när folk sedan är där vill de ju inte lämna tomhänta utan tar något annat även om supererbjudant är slut.Gött att ni verkligen fick tv:n till detta pris ni hade hoppats på.
  Kram

 2. Desiree,
  Precis, du har helt rätt, de där supererbjudanden är nog för att få dit folk och som du säger så har man fått dit folk så köper de säkert nånting före de lämnar affären. Men visst, galen tur i år. Nybörjartur kanske… Men usch, ingen höjdare trängas så det här var nog en engångsgrej.
  kram!

 3. Låter helt fantastiskt ! 😀

  Kul att göra bra affärer.

  Trevlig kväll !

 4. I år var första gången jag shoppade på Black Friday. Var på GAP, Banana Republic, bra deals där med!

 5. Jag undrade faktsitk hur det gått eftersom jag sett videor på kalabaliken… Vilken tur ni hade!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: