EFIT (eller nåt ditåt)

 

a12

 

Så fort frukosten och alla morgonbestyren var avklarade så satte Stella och jag igång att fortsätta flyttpacka. Jag säger vi för Stella vill verkligen “hjälpa till”. Just nu är vi i den där fasen då nuvarande hem är kaotiskt och rörigt, men vi har heller inte officiellt hunnit flytta in i nya så det känns på ett sätt som vi inte har ett fungerande hem nånstans för tillfället. Vi har haft nycklarna i några veckor nu och vi har kört en hel del vändor med saker som vi lämnat i garaget och i garderober. Golvkillarna jobbar ju med golven och det är omöjligt flytta in före de är klara, men känns smart passa på och utnyttja den här tiden (vi har ju som sagt tillgång till huset) med att packa och föra över en del saker och sen när officiella flyttlasset går om en vecka så har vi redan kommit en bra bit.

a5

 

Fördelen med att flytta inom samma stad är att man inte behöver packa supernoga utan de grejer som tas i egen personbil bara slarvigt kan packas i öppna lådor och köras över.

a6

 

Det är skillnad på flyttlådor och flyttlådor, de svenska vi kom med november 2006 är fortfarande fullt dugliga att använda och det här blir tredje flytten de används för nu. Grymt bra kvalité, bättre än u-haul. Kolla lapparna som fortfarande sitter kvar, hur grejerna skeppats från Stockholm-Köpenhamn-Seattle-Portland. Datumet 6 och 7 november står för år 2006. Det är nästan så man blir lite nostalgisk. 8 år sedan. Som jag skrev vid nåt tillfälle, underligt hur det kan kännas som så mycket längre sedan men samtidigt som det var nyss.

a1

 

Efter några timmars flyttpackande och grejande så rundar vi av och hoppar i bilen för att åka en kort runda till en närliggande Marshalls. Marshalls är en affärskedja som har som koncept att sälja allt möjligt till bra/låga priser. Olika märken, olika prylar. Den här affären kan verka väldigt rörig och jag vet att många inte alls tycker om den, aldrig hittar nåt och tycker den känns “billig”. Och sen finns det då de personer likt undertecknad som fullkomligt älskar affären och kikar in regelbundet för att se om de fått nåt fynd (de får nya leveranser varje må, ons och fre). Den här turkosa stolen blev jag förtjust i, som en udda stol.

a2

 

Vi behöver mer belysning till det nya huset, framför allt myslampor som bordslampor. Den här längst till höger fastnade jag för. Behöver man smakråd år 2014 är det inga problem att snabbt få ett utlåtande. Man bara knäpper en bild, messar över den med telefonen och så har man förhoppningsvis minuten senare fått respons. Eller om man inte riktigt vet vad man tycker själv, man fotar, sparar, funderar och kikar hemma i lugn och ro på bilden. Jag åkte faktiskt tillbaka senare och köpte den här lampan.

a10

 

En mataffär ligger bredvid, vi går snabbt in för lite frukt och kommer ut med årets första påse mandariner/clementiner. De var riktigt goda för att vara första påsen för säsongen, de kommer bara bli bättre de kommnde veckorna.

a4

 

Klockan är runt 12 och vi måste bege oss hemåt, lokala biblioteket ligger precis nära oss, så före vi åker hem stannar vi vid biblioteket och kollar in deras årliga bokförsäljning. Två gånger per år säljer de ut gamla böcker. Det är framför allt barnböckerna som är av intresse och vi köper en del böcker för 50 cent styck.

a3

 

Nanny Amanda kommer strax före kl. 13. Jag får en hejdå-puss av Stella (mycket noga, hejdå-pussen får man absolut inte glömma) och tar min ryggsäck och promenerar (Amanda har vår bil då hon är med Stella så de kan göra saker) till ett närliggande litet köpcentrum med New Seasons (en lokal mataffär som är suverän!), lite kontor och restauranger. Den tillgängligheten vi har nu, att till fots kunna nå så mycket, kommer jag att sakna då vi nu blir förortsbor på riktigt i och med husflytten. Jag äter en bagel med rökt lax, cream cheese och kapris medan jag surfar på datorn. Finns det nån plats numera som INTE har gratis wifi? Om det mot förmodan inte finns wifi, så reagerar man och lämnar. Sen fortsätter jag skriva på mitt bokprojekt.

a9

 

När jag kommer hem till 17 efter att suttit i New Seasons cafe och skrivit så har söta, fina Amanda hjälpt till att packa och ännu ett köksskåp är nästan tomt. Bara lite tallrikar kvar att äta på den dryga veckan som är kvar.

a7

 

Amanda tog examen i somras och jobbar nu heltid som nanny för oss och en annan familj. Hon kommer starta sitt riktiga jobb 1 januari, så efter julen går våra yrkesmässiga vägar för alltid åt skilda håll. En era är därmed definitivt över. Det känns mycket vemodigt och känslosamt svårt att tänka på. Samtidigt, sånt är livet. Det är dags för henne att gå vidare och i ärlighetens namn även för Stella att gå vidare från nanny till förskola. Amanda kom till oss i juni 2012, Stella hade nyss fyllt 1 år, kunde inte ens gå. Hon började med att vara bara några timmar i veckan, timmarna har hela tiden ökats på och förutom ett halvt års uppehåll då hon gjorde ett sk internship på  ett företag relevant för hennes utbildning så har hon regelbundet vistats hos oss så när vi säger hejdå i december är det efter flera års jobb som lett till vänskap och för Stella har ju Amanda blivit en familjemedlem.

Det mesta i köket är bortpackat så det blir hämtmat från Noodle company till middag.

Kvällen väntar med lite lek, bad och senare läggdags av den lilla.

 

 

 

 

 

Advertisements
Categories: Vardagsliv 2014 | 3 Comments

Post navigation

3 thoughts on “EFIT (eller nåt ditåt)

 1. Jag gillar Marshalls för inredning, dessutom har den blivit betydligt bättre på senare tid. Mer moderna och coola grejer. Spännande med flytt!

 2. Har ni Home Goods hos er? OM ni har det så GÅ DIT!!! Så bra affär!! Gillar också Marshalls, men har väldigt lite tålamod med att gå där. Ja, speciellt om jag ska se på kläder.
  SÅ kul med flytten. Spännande värre.
  Noodles and co gillar jag också. MUMS!!
  Kram

 3. Vad mycket ni hann med på en dag. Imponerad av din effektivitet med att både hinna diverse ärenden, flyttpacka lite och sedan jobba på boken.
  Marshalls funkar för mig beroende på lite vilket humör jag är på. Ibland orkar jag inte alls med att rota runt där och fynda och ibland tycker jag det är kul. Jag gillar den turkosa stolen du fotat. Fint i ett sovrum eller hall eller som en extra stol. Färger piggar upp och är fin. Jag tyckte också om lamporna du kikat på.
  Ny era alltså då Amanda slutar. Det har varit en bra och underbar tid att ha henne. Hon vekar vara en sådan där perfekt nanny som man drömmer om att hitta. Jag antar att Stella börjar dagis eller förskola av något slag till våren. Det blir nästa steg i utvecklingen både för henne och dig. Men det ska nog gå bra ska du se. Amanda antar jag alltid kommer vara en kär vän till familjen.

  Kul med EFIT. Måste försöka få till en sådan själv.
  Trevlig helg Anne.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: