Vad som hänt sen senast

Det blev ett kort, tillfälligt avbrott i internetvärlden för mig men det kom en del emellan som gjorde jag tappade lusten.

Nyligen upptäckte jag en knöl i halsen, jag blev förstås orolig och bokade tämligen direkt in en läkartid hos min husläkare. Läkaren kunde direkt känna knölen, han undrade lite lätt oroligt hur länge jag haft den, vilket jag inte kunde svara på annat än att jag bara dagar innan upptäckt den. Han klämde, kände och gjorde mig inte lugnare då han i försök att lugna mig började mumla om hur vi inte ska ta ut det värsta nu, utan vi tar det när vi kommer dit, jag menar OM vi kommer dit, rättade han sig. Vad som är bra här är hur snabbt det går att få remisser för specialister och olika provtagningar. De sätter ofta igång ett rätt stort maskineri direkt och väntetider är oftast korta. För att göra en relativt lång historia kort(are) så har jag varit på diverse provtagningar, gjort olika steg, väntat på besked från dem och även om det sett i backspegeln gått fort och allting har skett på bara ungefär en vecka så har det känts långt. Jag har varit orolig, knölen i halsen har känts större och större och efter sista provet så kändes det rätt ödesmättat och jag var väldigt orolig. Sen kom inte det provsvaret online som det var tänkt heller utan jag fick veta de skulle kontakta mig personligen, vilket förstås skrämde mig än mer och ledde till en rätt sömnlös natt. Nu har jag dock fått 100% svar och knölen är benign, alltså godartad. Dock vet jag inte än om den bara ska vara kvar ändå och hållas under lupp eller tas bort. Det verkar finnas lite olika åsikter här och vi får väl se vad som händer men det spelar ju ingen roll. Fakta är att den är godartad så jag kan andas ut och leva igen! Men inte har det varit roligt inte, gå i ovisshet.

Förutom det här så har vårt husköp fortsatt framåt. Vi har haft besiktningen och den visade inga jättestora, alarmerande grejer men som väntat dök en del mindre saker upp. Läggs en massa mindre saker på, blir slutsumman rätt många ändå så vi har begärt att säljaren ska fixa en hel del av de här punkterna. Om han gör det, det vet vi inte än, hans tidsfrist går ut imorgon. Vår mäklare frågade just om det är en deal breaker för oss om de här sakerna inte uppfylls, och ja, det är det nog så vi får se vad som händer helt enkelt. Vi tror dock säljaren kommer att vara rätt tillmötesgående, vår mäklare trodde också det men visst, man kan ju aldrig veta och innan alla papper är slutgiltigt påskrivna vid det som kallas closing här så är det ju en massa steg som ska gås igenom först.

Vi har haft hantverkare in för att få in prisuppgifter på projekt vi vill göra. Vi kommer inte kunna göra allting med en gång, tvärtom, vi börjar smått men lika bra få in prisuppgifter med en gång så man vet för framtiden. Om jag tidigare visat mer och pratat om vad jag tycker om huset kommer här detaljer jag tycker mindre om.

 

huset2

För att vara ett stort hus så är köket väldigt litet, både vad gäller arbetsytor och förvaring. Det som syns här är skafferiet. Mikron och ugnen som syns var inte i bra skick så antagligen nåt vi kommer byta ut rätt direkt.

 

huset4

Det här är faktiskt en trend jag sett i flera nyare eller nyrenoverade hem, att man bara har kakel halvvägs upp på väggen. Det är alltså menat så, ska vara så men i mina ögon ser det halvgjort ut. Vi kommer troligtvis att fortsätta hela vägen upp, skulle gärna ha det gjort direkt.

huset7

En annan sak är att de har lysrör under skåpen, jag är allergisk mot lysrör. Jag tycker bara inte om det. Speciellt inte i ett kök. Det här ska bort. Hantisen sa att det inte kommer kosta mycket ersätta det med LED-belysning, elen finns ju redan där. Så det hoppas jag att vi ska kunna göra med en gång.

huset8

Också vanligt i många kök är att spisen finns på köksön och att en stor fläkt ovanför därmed saknas. Jag har ingen erfarenhet av det här, vet inte hur stort problemet är med stekos men de som vet påstår det är helt ok men jag ska erkänna att jag inte är så förtjust i det här arrangemanget. Köket är som sagt litet och vi klurar på hur man skulle kunna göra det större utan större ingrepp som utbyggnad. Hantverkaren hade många idéer om att just bygga ut köksön.

 

litet badrum på nedre plan

Lilla toan på nedre våningen, huvudplanet så att säga. En rätt trist men typisk inredning med lönnskåp utan handtag, kakel bänkskiva och guldkranar. Det här kommer bli ett projekt för framtiden men på sikt vill jag gärna ha det modernare.

mer från toalett på nedre plan

 

 

master bath

Master bath har två handfat, vilket är ett stort plus och rätt vanligt. Dock är det ju lite trist med den kaklade bänkskivan och guldknopparna. Handtagen kan förstås lätt bytas ut, göra det mer modernt. Kaklade bänkskivor på det här sättet är svåra att rengöra tycker jag.

 

 

Advertisements
Categories: Vardagsliv 2014 | 10 Comments

Post navigation

10 thoughts on “Vad som hänt sen senast

 1. Åh Anne vilken mardröms vecka du haft med mycket oro. Man fattar inte hur lycklig man är trots alla småproblem i vardagen förräns ens hälsa plötsligt står på spel. Jag är sååå innerligt glad och lättad att det var en godartad knöl. Var sig den blir kvar eller den tas bort så kan du ändå pusta ut och glädja dig över att få vara frisk. Jag var faktiskt med om lite samma sak då vi bodde i Alabama. En knöl som upptäcktes på min hals och det tog massor med prover och även magnetröntgen (läskigt bara det i sig med alla dessa tester och prov). Hur som haver så fick det hela även ett gott slut för mig och det visade sig vara en förstorad muskel som syntes extra mycket då jag tuggade. Den syns fortfarande lite om man kikar.

  Tycker ni ska vara coola och låta säljaren möta era krav. Hi hi skrattade lite då jag läste om din allergi mot lysrör. Jag är preciiis lika dan. Tål inte lysrör. Klart ni ska ha fina spotlights under skåpen blir ju en helt annan stämningsfull belysning på det sättet. Jag skulle också sätta upp kakelh hela vägen upp mot skåpen. Står man och jobbar kan det faktiskt stänka hela vägen och då vill man inte att tomatsås eller choklad eller vad det nu kan vara ska sätta sig på den vita väggen där det blir svårt att torka av.
  Den kaklade bänkskivan i badrummet var ju inte heller så kul måste jag hålla med om. Liknar golvkakel alldeles för mycket. Mycket snyggare med en marmor eller granitskiva. Man vill ju inte ha skarvarna i bänkskivan som gör ofta är opraktiska då det sammlas vatten och smuts och damm i. Fint med det stora fönstret vid diskhon. En fläkt ovan spisen skulle jag rekomendera. Det tror jag är rätt viktigt.

  Jag önskar dig en riktigt trevlig helg och så glad och lättad igen att du kan pusta ut över att du mår bra och är ok. Sådant där skrämmer en så mycket och gör en plötsligt så tacksam över allt man har. Man får ett annat perspektiv på livet efter en sådan skrämselhicka.

  En stor varm kram

  • Desiree,
   Du har så rätt, det är minst lika läskigt och skrämmande att bara göra tester och slussas in i en sån apparat. Jag ska ärligt säga att det senaste provet, då jag satt i väntrummet kände jag mig som dead man Walking. Det är skrämmande med såna här skrämselskott, euforin över att få friskbeskedet har dock varit enorm. Tack för din omtanke, kompis!
   Läskigt med din erfarenhet från Alabama också, ja, jag förstår till fullo.
   i skrivande stund har vi faktiskt fått veta att säljaren gått med på våra fixarkrav så nu är det inte längre någon återvändo. Husägare är vi.
   kram!!!

   • Åh stort grattis! Vad roligt att ni blivit husägare. Underbara nyheter. Så spännande! När kommer ni flytta?
    Kram och trevlig helg.

 2. Skönt att det inte var något allvarligt! Jag har inte varit med på om det men en gång i tonåren hade jag förstorade lymfkörtlar pga någon förkylning men jag visste inte att det var det och ju mer jag rörde vid dem desto mer svullna blev dem och ju mer orolig blev jag! Men det gick ju bort innan jag hann bli för orolig och gå till läkaren.

  Håller tummarna att huset blir ert till slut! Så spännande att följa! Ligger det långt bort ifrån ert nuvarande hem?

  Kram!

  • AFT,
   Jaaa, så otroligt skönt att det var bra och framför allt att veta. Ovissheten var värst, som det ju alltid är. Huset ligger ca 12-15 minuters bilresa från där vi bor nu. Så inte särskilt långt bort men samtidigt är det i ett helt annat område, så på sätt och vis känns det rätt långt bort ändå. Om du förstår vad jag menar. Det kommer i viss mån att bli så man börjar handla i andra affärer (mat) och lägger om vissa sådana vanor. Samtidigt kommer vi nog spender rätt mycket tid i våra gamla kvarter också, dels pga Martin ju jobbar där (han har ju gått eller cyklat till jobbet nu), dels pga vi har alla våra kompisar här och sist men inte minst för att vårt nuvarande område är trevligt vad gäller restauranger och sånt.
   Lite vemodigt lämna, samtidigt så känns det spännande upptäcka nya pärlor, stigar och kanske även lära känna nya människor!
   KRAM!

 3. USCH vad hemskt med knölen. ÅNGEST!!! Skräck!
  USCH! Fy tusan alltså. Det bästa ÄR ju att alt går så fort här vad gäller sjukvården, men även det är läskigt ju…
  MAN blir ju så RÄDD!!!
  Tack och lov att det var godartat.
  Ska bli kul att följa allt med huset nu. Spännande!
  Ja, vi ska hoppas att det flyter på bra nu med det sista.
  Ja, byt bort lysrören, de gör ingen människa glad. OCH ja, kakla hela vägen upp i köket. Kaklet ser ganska snyggt ut, tycker jag!
  Kram!

 4. Annika,
  Ja, för bedrövligt jobbigt var det. Just det här med att vänta, ovissheten. Även om det ju egentligen gick fort, som du säger, det går undan här och man behöver sällan vänta. Men i de här sammanhangen känns en dag eller två lång ändå. Som du säger, man blir rädd och speciellt jag och hur jag funkar tenderar jag skena iväg direkt i tanken och så går det inte att stoppa. Nåväl, nu är det över och livet känns faktiskt än mer vackert och fint att leva just idag 🙂
  Med huset går det undan nu också, signerade de sista pappren nu och säljaren har accepterat fixa våra krav så nu finns det ingen återvändo. Huuu, både läskigt och spännande.
  Kul du tycker kaklet är rätt snyggt. Jag tycker inte heller det var så dumt. Dessvärre var köksluckorna inte alls min smak, men de är nyinsatta och sådana resurser finns det verkligen inte för oss att vi kan riva ut nytt och fräscht bara för att det inte är ens hundraprocentiga smak.
  KRAM!!

 5. nilsandsofia

  Forlst och framst sa skont att hora att det inte ar nagon fara med knolen. Men fy sjutton vad orolig man blir. Jag hade précis som du en knol (eller har fortfarande) I halsen som jag hittade av en handelse nar jag var pa vag hem ifran sverige forra sommaren. Det stora maskineriet drog igang och jag blev mer uppskramd an trostad av lakaren. Men… det visade sig att knolen som sitter mitt I halsen (typ vid adams applet om du forstar) ar en deform del av min koldkortel. Sa egentligen ingen knol utan den sitter fast I korteln men man kanner bara den del som ar forstorad. Urskumt! Men skont att det inte var nagon fara. Vantar du pa att fa reda pa vad som kommer goras med din nu?

  Vad spannande med husletandet!! Det har later ju verkligen toppen sa jag hoppas att ni far igenom era onskemal efter besikningen och kan sla till!! Jatteskoj att fa se foton innefar huset ocksa. Det ser verkligen ljust och fint ut. Jag tycker faktiskt att kaklet ser himla snyggt ut och skulle kunna tanka mig nagot liknande nar det ar dags att gora om varat … men det ar ju en smaksak!
  Jag haller tummarna for att det gar vagen och huset blir ert!

  Kram

  • utvandrare2000talet

   Åh nej, du gick också igenom nåt liknande alltså. Så läskigt. Men oftast är det ju ingen fara, som jag förstått det, men det KAN ju och det är tillräckligt för att skrämma upp en. Skönt sen när man kan pusta ut och lägga det bakom sig, gå vidare. För man måste ju våga tro på att det man fick veta är sant och leva med den där knölen bara.
   När jag skriver det här har huset mer eller mindre blivit vårt. Skriver under sista pappren nästa vecka och får nycklarna så jaaa, nu är det verkligt!

   • nilsandsofia

    oooo grattis! Vad skoj! Verkligen spannande. Men alltsa det blir inflyttning pa en gang da? Da maste du lova visa fler bilder. Kram!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: